Herdenking 2014

You are currently browsing the archive for the Herdenking 2014 category.

In de week van de herdenking op 16 september 2014 nam Irina Krasovskaya deel aan een conferentie over wetgeving over  “enforced disappearances” in Manilla. Hieronder volgt de toespraak die ze daar op 16 september hield. Een bijzondere dag. Een bijzonder moment. Een bijzondere toespraak.

Dear friends, I am very happy to be back in Manila again. I am happy to see my friends from the Philippines, Indonesia, Nepal, Chile, Argentina, Kashmir, El Salvador, and Guatemala and from many other places where disappearances occurred in the past or still continue in the present. It is a privilege to be among people who understand what disappearances are and how important unity and solidarity are in searching for truth and justice. Read the rest of this entry »

In Eindhoven vond op 16 september 2014 de herdenking van de verdwenen mannen plaats bij de vier bomen aan de Paradijslaan. Op Charter97 is een interview met Valeriya Krasovskaya geplaatst.

Ook in andere delen van de wereld is aandacht voor de verdwijningen geweest: In Grodno (Wit-Rusland), Brest (Wit-Rusland), Minsk (Wit-Rusland), Warschau (Polen) en Washington (USA):

Verder een interview met Oleg Sluchak een voormalig officier van justitie over de gebeurtenissen in 1999 en 2000. Tenslotte een televisie-interview met voormalig politieke gevangene Dmitri Bandarenka. In dit interview wordt ook de betekenis van de herdenking in Eindhoven genoemd.

Bron: Charter97

« Older entries