Verdwenen mannen Wit-Rusland herdacht

Op 16 september 1999 laat in de avond verdwenen zakenman Anatoly Krasovsky en oppositieleider Victor Gonchar toen zij uit een badhuis in Minsk naar huis vertrokken. Diezelfde nacht verdween het pistool waarmee in Wit-Rusland de doodstraf wordt uitgevoerd. Onderzoek naar de zaak is sindsdien door de Wit-Russische overheid tegengewerkt.

Wij vergeten hen niet. Net zoals wij niet zullen vergeten dat Yuri Zakharenko (oud minister van binnenlandse zaken) en Dimitry Zavadsky (televisiejournalist voor Russische staatstelevisie) verdwenen op 7 mei 1999 en 7 juli 2000.

Alle vier hadden gemeen dat ze kritiek hadden op de regering van dictator Alexander Lukashenko.
Op dinsdag 16 September 2008 komen organisaties die betrokken zijn bij de mensenrechten in Wit-Rusland bijeen. Deze verdwijningen gedenken zij in Eindhoven, dat een stedenband heeft met de Wit-Russische hoofdstad Minsk.

Zij planten vier bomen voor vier vermisten.

Wij nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn.