Training voor de Wit-Russische oppositie door Alfred Mozer Stichting

De politieke gevangenen in Wit-Rusland zijn vrijgelaten en hoewel de parlementsverkiezingen in september niet democratisch waren lijkt het klimaat minder repressief te worden. Reden voor AMS-trainers om voor het eerst sinds lange tijd weer een training in Wit-Rusland te geven.

Vanwege de repressie werden de activiteiten van de Alfred Mozer Stichting ter ondersteuning van de Wit-Russische oppositie in Oekraïne georganiseerd. Het feit dat nu zonder problemen een Alfred Mozer Stichtingactiviteit kan worden georganiseerd in Minsk is een stap in de goede richting.
 
De oppositie richt zich op de voorbereidingen voor de lokale en presidentsverkiezingen. Een lastige taak gezien de interne verdeeldheid en de sterke positie van president Loekasjenko. Tijdens de training werd aandacht besteed aan strategie en coalitievorming.
 
De deelnemers aan de training waren erg gemotiveerd en gaan nu zelf aan de slag in de regio om hun partijen en organisaties te mobiliseren. Het probleem ligt echter bij de partijleiders die weigeren met elkaar samen te werken.