Geslaagde actie en prachtige herdenking

Op 16 september 2011 vond bij de vier bomen de Paradijslaan de jaarlijkse herdenking plaats. Indrukwekkend was de speech van Valeriya Krasovskaya, die 17 jaar was toen haar vader verdween. De pijn verdwijnt nooit, maar ze is een sterke vrouw geworden.

Andere sprekers waren van Wim Dekkers van FNV Bondgenoten, Alena Lis van Office for Democratic Belarus, Christie Miedema van Amnesty Internationaal. Hun speeches vindt u binnenkort op deze website.

Piet van den Boom (stadsdichter Eindhoven) en Leo Mesman droegen gedichten voor die speciaal voor deze herdenking zijn gemaakt (zie elders op de site).

De herdenking werd afgesloten met het loslaten van witte ballonnen.

De herdenking is voorafgegaan door een kaartenactie op het 18 Septemberplein. Voorbijgangers werd gevraagd om een kaart te schrijven naar één van de politieke gevangenen, waarvan er nu nog 18 vastzitten of andere beperkingen hebben. De respons was groot en hartverwarmend. In totaal werden er in twee uur tijd 273 kaarten geschreven.