Programma herdenking 16 september 2012

Zondag 16 september 2012 om 14:00 uur komen Amnesty International, FNV, We Remember en Mission-to-Minsk samen bij de vier bomen aan de Paradijslaan in Eindhoven om de verdwijning van Anatoly Krasovsky, Victor Gonchar, Yuri Zakharenko en Dimitry Zavadsky te herdenken. Er wordt tijdens de herdenking gesproken door: Irina Krasovskaya (We Remember), Marijke Dusseljee (Amnesty International), Jan Marinus Wiersma (Clingendael) en Natalja Kaliada (Free Theatre uit Minsk)

De presentatie is handen van Arjen van Halem (FNV).

Leo Mesman en stadsdichter Piet van den Boom zullen gedichten voordragen, waaronder het gedicht “Ter herinnering aan hen die verdwenen” dat de Wit-Russiche dichter Vladimir Neklyaev voor deze herdenking schreef.  Vladimir Neklyaev was december 2010 presidentskandidaat en is samen met vele anderen op de verkiezingsavond gearresteerd en gevangengezet. Hij is vorig jaar vrijgelaten.