Herdenking 16 september 2013 om 14:00 uur

Elk jaar op 16 september wordt de verdwijning van Anatoly Krasovsky, Viktor Gonchar, Yuri Zakharenko en Dmitry Zavadsky in tal van landen herdacht. De vier mannen zijn in 1999 en 2000 gekidnapt in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland. In 2008 zijn in Eindhoven, toen nog met een stedenband met Minsk, vier bomen geplant om deze verdwijningen te herdenken.

Nabestaanden van Anatoly Krasovsky and Dmitry Zavadsky zijn hierbij aanwezig .

Iryna Krasovskaya (We Remember), Mary-Ann Schreurs (Gemeente Eindhoven), Christie Miedema (Amnesty International) en Wim Dekkers (FNV Bondgenoten) zullen het woord voeren.

Leo Mesman draagt zijn gedicht “4 bomen” voor. Catharina Boer draagt het gedicht “Toorts” voor, dat zij speciaal voor deze herdenking heeft gemaakt. Valeriya Krasovskaya draagt een gedicht voor van Vital Rouzkov. Het koor Lopend Vuurtje brengt enkele liederen ten gehore.

Vierbomen.nl

(Amnesty International, FNV, We Remember, Mission to Minsk)