Herdenking 2014

Voor de zevende keer herdenken we in Eindhoven de verdwijning van Anatoly Krasovsky, Viktor Gonchar, Yuri Zakharenko en Dmitry Zavadsky in Minsk. Dit gebeurde in 1999 en 2000. Op 16 september 2014 is het precies 15 jaar geleden dat Anatoly Krasovsky en Viktor Gonchar niet meer thuiskwamen. En nog steeds is er geen onderzoek gedaan door de autoriteiten in Wit-Rusland. Alle aandacht gaat nu uit naar de ontwikkelingen in Oekraïne. Dictator Lukashenko gaat ondertussen gewoon zijn eigen gang. Hij gebruikt de crisis zelfs om zijn internationale imago te verbeteren door zich aan te bieden als bemiddelaar tussen de strijdende partijen.

De herdenking op dinsdag 16 september 2014 heeft een mooi programma. Met onder andere bijdragen van leerlingen van het Augustinianum, stadsdichteres Merel Morre en koor Lopend Vuurtje. We beginnen om 16:00 uur. Klik hiernaast voor de Uitnodiging herdenking 16-9-2014.

September is in Eindhoven herdenkingsmaand, want de stad is op 18 september 1944 bevrijd. Dit wordt op de avond van 18 september herdacht en daarna gevierd. De herdenking bij de vier bomen past daar goed in. Het volledige programma van RememberSeptember is hier te vinden.