Indrukwekkende herdenking Paradijslaan Eindhoven

Bij de vier bomen  die in 2008 zijn geplant zijn Viktor Gonchar, Anatoly Krasovsky, Yuri Zakharenko en Dmitry Zavadsky opnieuw herdacht.  16 september 2009 is het precies 10 jaar geleden dat Viktor Gonchar  en Anatoly Krasovsky zijn gekidnapped. De andere twee mannen verdwenen in diezelfde periode. Namens de gemeente Eindhoven voerde wethouder Mary Fiers het woord. Zij onderstreepte het belang van de stedenband met Minsk en sprak haar zorg uit over de mensenrechten in Wit-Rusland. Olga Stuzhinskaya van het Office for Democratic Belarus uit Brussel, Christie Miedema van Amnesty International en Franny Parren van TIE Nederland stonden stil bij de verdwijningen. Valeriya Krasovskaya vertelde hoe zij, haar familie en de nabestaanden van de andere drie mannen zich gesteund voelen door deze herdenking in Eindhoven en de herdenkingen die in vele andere steden van de wereld plaatsvinden.