Fotoverslag herdenking 16 september 2019

Vanwege de regen vond de herdenking van 2019 iets verwijderd van de bomen plaats. De bijeenkomst werd geopend door Arjen van Halem, die als eerste Leo Mesman uitnodigde om zijn gedicht “Vier mannen” voor te dragen evenals het gedicht “Toorts” dat de dit jaar overleden Catharina Boer in 2013 voor de herdenking schreef.

Na Leo Mesman spraken Valeriya Krasovskaya, dochter van Anatoly Krasovsky, Wim Dekkers, kaderlid van FNV, Christie Miedema, regio-medewerker Oost-Europa van Amnesty Nederland en Mary-Ann Schreurs, raadslid van de gemeente Eindhoven. Jessica Bartels droeg een nieuw gedicht voor geschreven voor deze herdenking. De toespraken zijn hier te lezen.

Accordeonist Fried Manders, die speciaal passende muziek had uitgezocht, begeleidde de herdenking muzikaal. De regen was gestopt voor het traditionele einde van de herdenking, het ophangen van de origami vredesduiven.

 

Na het ophangen van de duiven keerden we terug voor de presentatie van een herdenkingsboek over de jaren 2008-2018. Valeriya Krasovskaya presenteerde het boek en bood het aan vertegenwoordigers van de organisaties die sinds het begin sinds de herdenking betrokken zijn geweest.